Inget våld! Bara kärlek! Och kunskap!


Vilken superhärlig manifestationen, tack till arrangörerna för att ni fick ihop det så snabbt och bra!Helt otroligt. 300-400 personer enligt tidningarna!

Bra bevakning i massmedia, ÖP + bildextra och i onsdagsLT + bildextra, Radio Jämtland, TV4 torsdagen.

Jag kom med i både ÖPs och LTs video, det var ju kul för mig 🙂

Flera personer har skrivit kommentarer på ÖPs webbsida, här är mitt svar till Nisse:

Nisse, Sverigedemokraterna protesterar inte i först hand mot invandrare, utan mot “någon”, som man kan skylla på. I Härjedalen finns det ju inga invandrare att ge sig på – därför hatar dem Samerna istället. Om alla invandrare var borta ur Sverige, skulle man ge sig på någon annan grupp. Det handlar om att hitta en yttre, svag målgrupp som man kan skylla på.

Därmed inte sagt att folk röstar på Sverigedemokraterna av samma skäl – det finns nog många skäl, och de flesta som röstat på SD är inte rasister – bara missnöjda.

Det enda demokratiska sättet att motverka rasismen och det våld rasism ALLTID leder till, är genom kärlek och kunskap och att inte vara tyst. Lär dig argumenten, bemöt dem när du hör dem, var aldrig tyst. Det är allas ansvar.

Ja, det var superhärligt att vara med på manifestationen, tack till arrangörerna för att ni fick ihop det så snabbt! Helt otroligt.Nisse, Sverigedemokraterna protesterar inte i först hand mot invandrare, utan mot “någon”, som man kan skylla på. I Härjedalen finns det ju inga invandrare att ge sig på – därför hatar dem Samerna istället.Om alla invandrare var borta ur Sverige, skulle man ge sig på någon annan grupp. Det handlar om att hitta en yttre, svag målgrupp som man kan skylla på.

Därmed inte sagt att folk röstar på Sverigedemokraterna av samma skäl – det finns nog många skäl, och de flesta som röstat på SD är inte rasister – bara missnöjda.

Det enda demokratiska sättet att motverka rasismen och det våld rasism ALLTID leder till, är genom kärlek och kunskap och att inte vara tyst. Lär dig argumenten, bemöt dem när du hör dem, var aldrig tyst. Det är allas ansvar.