Tack för förtroendet!

Nu är valresultatet klart för Krokoms kommun, och jag vill passa på att tacka för förtroendet.

Vi har gått fram i Krokom för första gången sedan valet 1998 (då jag var tvåa på listan), och för första gången sedan jag började toppa listan valet 2002. Vi fick fortsatt tre mandat, men ökade procentuellt från 5,66% 2006 till 5,94% nu.

Det var i och för sig en liten ökning, men det känns väldigt skönt att inte backa igen! Jag hade börjat misströsta ibland, fundera på om jag var rätt person att företräda partiet i Krokom. Kanske det var en belastning för partiet med en invandrare i toppen.

Facit är i och för sig fortfarande ute. Kanske vi red på riksvågen såsom Vänsterpartiet gjorde 1998 då Gudrun Schyman var partiledare och man gick fram i Krokom från 2 till 5 mandat. Då kändes det väldigt orättvist, de hade inte gjort särskilt mycket tyckte jag. Då hade mp 3 mandat, och det har vi fortfarande.

Kanske vi red på riksvågen, men jag tror vi också fick förnyat förtroende också på grund av ett bra majoritetssamarbete. Vi har ju styrt de senaste 4 åren tillsammans med C, M, KD och FP, och det har gått bra för kommunen. Vi har försökt vara ödmjuka men också ambitiösa.

Och kanske jag fick stöd för att jag både vågar ta ansvar, men även vågar uttala mig tydligt, t ex när det gäller skolstriden i Alsenbygden, se här och här. Att det är rätt för barnen att slå ihop två skolor som bara ligger 8 km ifrån varandra och tillsammans har färre än 50 elever. Att det är rätt att behålla Hov (i Alsen) och lägga ner Västbygden (i Kluk), pga att Västbygden behöver omfattande investeringar samtidigt som Alsen inte gör det, samt att annars skulle alsenföräldrarna börja flytta sina barn till bl a skolan i Nälden eftersom det är för få elever där.

Samt att det är rätt att lägga ned skolan i Ytterån då det bara finns 8-9 barn kvar och den ligger bara 6 km ifrån Nälden.

Och skolstriden i Ås, då en grupp ville att den nya skolan skulle byggas bakom Jämtkrafthallen, vilket var en ganska dåligt förslag då man dels inte ägde marken, dels inte hade fått plats att utvidga idrottsområdet. Dessutom bygger vi en ny F-5 skola i Sånghusvallen i Södra Ås, vilket troligen bidrar till att området är så populärt. Den skolan skulle inte byggas om det hade blivit en enda stor skola bakom Jämtkrafthallen.

Hur som helst, vad det nu beror på: Tack för förtroendet! Jag lovar att förvalta det väl och fortsätta att engagera mig intensivt för kommunens bästa.

Jag bifogar en sammanställning som jag gjort över hur det gått för Miljöpartiet och de övriga partierna i valen 1994-2009 i Krokom, Jämtlands läns landsting och nationellt.
(Hör av dig om du vill ha filen som Word fil.)

Det finns även bra information om Krokom på Wikipedia.