Mål: tågstopp i Nälden

På resande fot igen till Umeå. Det går fantastiskt fint att pendla mellan Östersund och Umeå sedan drygt ett år tillbaka. Ibland behöver man inte ens byta tåg. Jag har stigit på i Krokom ett par gånger.

Tågen är fina och fräscha, och håller tiden. Personalen är väldigt trevlig. De få gånger det behöver sättas in buss, sker det klockrent. Man kommer ändå fram i tid. Det är egentligen bara två saker jag inte är helt nöjd med:

  • Internet strular. Man blir utsparkad ganska ofta, och då kan det ibland vara väldigt besvärligt att logga in igen
  • Det går inte att ta med sig cykeln, åtminstone inte självklart.

Som kollektivtrafikansvarig politiker i Krokom har jag prioriterat att få till ytterligare perronger mellan Krokom och Åre. Jag tycker det borde finnas perronger i både Nälden och Trångsviken. Politiskt har vi prioriterat Nälden i första hand, och börjat jobba för det. Det kommer också att bli perrong där så småningom, men just nu är det för tidigt att kunna säga när. Om vi jobbar bra och har lite tur kanske inom några år.

Trångsviken ligger betydligt längre fram i tiden, det gäller att se till att processen med Nälden går “på räls” först.