Tina Ehn till språkrör för Miljöpartiet

Jag har nominerat Tina Ehn, Orust, till språkrör för Miljöpartiet:

110115

Motivering:

Tina är en trotjänare, som utan att förhäva sig arbetar målmedvetet i bakgrunden för sakens skull. Tina har integritet och kompetens, men också ödmjukhet och vetgirighet. Med sitt intresse för och förankring i både Bohuslän/Västra Götaland Västra och Norrland har hon en bredd som ger henne ett djup.

Jag ser Tina som en riktig ”sleeper”, som en som visar sig i längden vara allt starkare. Tina har inga problem att hantera massmedia, och hon gör sig bra. Hon är smart, vältalig och snabbtänkt samtidigt som hon är eftertänksam och förankrad.

Tina har en bred politisk erfarenhet, som lokalt språkrör i kommunen, sammankallande i valkretsen Västra Götalands Västra, kommunfullmäktigeledamot, och riksdagsledamot sedan 2006. I riksdagen har Tina bl a varit ledamot i miljö- och jordbruksutskottet och ersättare i näringsutskottet och trafikutskottet, samt innehaft partiets plats i gentekniknämnden. Denna mandatperiod är hon ledamot i kulturutskottet och ersättare i bl a miljö- och jordbruksutskottet. Hon har bl a fört ett aktivt motstånd mot GMO, och prioriterat ekologisk produktion och landsbygdsutveckling. I näringsutskottet hade hon ansvar för regionalpolitiken.

Tina har också breda livserfarenheter. Hon är utbildad bonde, men även läst på universitet. Hon har varit ekologisk odlare, men även arbetat som personlig assistent och varit barn- och ungdomsledare. Hon har tre barn.

Miljöpartiets språkrör ligger väldigt högt i kurs idag, med god förankring i partiet och stark ställning ute i samhället. Så har det inte alltid varit. Jag är övertygad om att Tina kan förvalta och bygga på denna möjlighet, och hjälpa partiet hålla ihop och fortsätta att växa och mogna – utan att tappa sikte på sina rötter och grundideologi.

Genom sina livserfarenheter och efter sina år i kommunal- och riksdagspolitik så har Tina den kunskap, och de kvaliteter och erfarenheter som krävs för att på ett utmärkt sätt kunna företräda partiet som språkrör.

Och jag är övertygad om att Tina kanske bättre än någon annan språkrörskandidat skulle agera som språkrör i ordets bästa bemärkelse – och inte som partiledare. Att företräda, inte leda.

Owen Laws

Talesman och gruppledare för Miljöpartiet i Krokoms kommun

Gruppledare för Miljöpartiet i Jämtlands läns landsting