Miljöpartiet i Krokom rivstartar valrörelsen med kaxig annonskampanj

100214

PRESSMEDDELANDE

Från Miljöpartiet de Gröna i Krokoms kommun

Miljöpartiet i Krokoms kommun rivstartar sin valkampanj med en kaxig annonskampanj i Krokoms annonsblad. Samtidigt passar vi på och lanserar en länge efterlängtad lokal hemsida.

I det senaste numret av Krokoms annonsblad, som började delas ut under helgen, har miljöpartiet två halvsidesannonser. Annonsen på framsidan är utformad som platsannons, och inleder med texten ”Sökes: Grönt kommunalråd i Krokoms kommun”.

Detta blir den största annonssatsning som partiet i Krokom någonsin gjort. Fram till valet kommer vi att annonsera i varje nummer av Krokoms annonsblad, varannan vecka. Lite kaxiga annonser som vi hoppas får folk att haja till och bli nyfikna på Miljöpartiet i just Krokom.

Kolla på annonserna här.

– Jag antar att en del kommer att dra slutsatsen att miljöpartiet är missnöjt med Krokoms nuvarande kommunalråd, Maria Söderberg. Men så är det inte, säger Owen Laws, partiets gruppledare.

– Vi är väldigt nöjda med majoritetssamarbetet med Centern, Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet. Det är högt i tak i Krokom idag, och jag tror vårt samarbete har en del i det. Vi försöker styra Krokom på ett ödmjukt och demokratiskt sätt. Och det går bra för kommunen idag.

Men varje parti som tror på sig själv måste vilja inneha kommunalrådsposten. Valet 2006 fick miljöpartiet 5,6% av rösterna och tre mandat i fullmäktige. Målet i nästa val är att fördubbla valresultatet till 6 mandat i fullmäktige. Partiet har medvind i opinionssiffror, vilket är väldigt roligt. Samtidigt har vi – i likhet med många andra – lite ont om engagerade medlemmar. Annonskampanjen är också ett sätt att värva medlemmar.

Den nya webbsidan finns tillfälligtvis huserat på Owen Laws blogg. Framöver kommer vi förmodligen att skaffa en egen hemsida hos rikspartiet.

För miljöpartiet de Gröna i Krokoms kommun
www.mp.se/krokom

Owen Laws

Pressmeddelandet har uppmärksammats av:

Östersunds Posten, 100217: MP söker grönt kommunalråd