MOVEBYBiKE Umeå

Sveriges grönaste åkeri intar Norrland!

MOVEBYBiKE är ett lastcykelåkeri i Stockholm, Malmö, Uppsala, Lund, Örebro och Köpenhamn. Nu startar jag upp MOVEBYBiKE i Umeå.

Owen

Läs pressmeddelandet här.

Vi drar igång under juni-månad i Umeå tätort. Fram tills dess letar vi kunder och har stor möjlighet att anpassa den framtida verksamheten efter särskilda önskemål och behov.

Hör av dig, även om du bara är nyfiken på vad det handlar om!

Uppstartserbjudande

* 50% rabatt på samtliga körningar under juni och juli! *

Med våra robusta, el-assisterade lastcyklar erbjuder MOVEBYBiKE utsläppsfria, citysmarta godstransporter. Året om, åt både företag, privat personer och den offentliga sektorn.

Vi transporterar allt möjligt, exempelvis

 • trycksaker
 • leverenser ut till byggarbetsplatser
 • catering
 • färdiglagade matlådor
 • blomsterleverenser
 • bagerivaror
 • leverens från centrallager till butik
 • bud- och postslingor, paketleveranser
 • upphandling av budtjänster
 • matleverens från centralkök
 • leverens av matkassar till hushåll
 • frakt till återvinningscentral
 • flytt av mindre kontor och bohag.

Information finns på MOVEBYBiKEs hemsida www.movebybike.se .

MOVEBYBiKE Umeå
Owen Laws: 070-6099678
www.facebook.com/MoveByBike
www.facebook.com/cykelbussen
www.twitter.com/MOVEBYBiKE
www.instagram.com/movebybike

Eller fyll i formuläret

Foto: Laurent Mekul

 

MOVEBYBiKE på bloggen

PRESSMEDDELANDE den 6 april 2016

Cykelåkeriet MOVEBYBiKE kommer till Umeå. Verksamheten finns redan i Stockholm, Malmö, Uppsala, Lund och Köpenhamn där företagets stora, el-assisterade lastcyklar blivit ett uppskattat inslag i stadsbilden. I juni intar MOVEBYBiKE Norrland och Owen Laws är taggad.

Owen

– Målsättningen är att bli Umeås populäraste åkeri, säger Owen Laws, som äger verksamheten i Umeå. Det blir nog inte så svårt. Att frakta med cykel är ju otroligt citysmart. Inget buller. Inga avgaser. Och cyklarna kommer fram överallt, vinter som sommar. MOVEBYBiKE sprider glädje – inte avgaser. Det är klockrent!

Owen Laws är inte ensam om att gilla idén. Nyligen vann Owen ett aktiebolag med 50.000 kr i ägarinsats för företagsidén, i AB Västerbottens stora tävling. Starta eget-bidraget är på plats. Så fort företaget är registrerat beställs den första  cykeln.

– Det blir Norrlands första stora lastcykel, menar Owen. Den klarar 300 kilo och rymmer 3m3, och ännu mer utan kapell. Perfekt för lite större gods och flytt av mindre kontor- och bohag, och för att kunna köra många budleverenser samtidigt. Jag siktar på att ha 3 cyklar och flera anställda till årsskiftet.

I Europa är cykellogistik en växande bransch. En EU-studie 2013 visar att hela 51% av alla privata och yrkesmässiga motoriserade godstransporter skulle kunna ske med lastcykel.

– Potentialen i Umeå tätort är ju enorm då det idag inte finns en enda stor lastcykel i Umeå. Cykellogistikbranschen är i sin linda, säger Owen Laws. Jag vill gå i bräschen för att göra Umeå till en riktig cykelstad, inte bara en stad där många cyklar. Och i en riktig cykelstad, transporteras det med lastcykel.

Backgrund
MOVEBYBiKE startades i Malmö av Johan och Nils Wedin 2012. Samma år vann företaget Malmö Stads miljöpris som Malmös grönaste åkeri. Sedan 2013 drivs MOVEBYBiKE I Stockholm av Jeppe Larsen genom Stockholms cykelåkeri. Jeppe är även grundaren av svenska Cradlenet. Förutom i Malmö drivs MOVEBYBiKE på licens. Bolaget i Umeå håller på att registreras.

Länk till cykelfoton och några på Owen i olika format och storlekar. Fotograf: Laurent Mekul.
Länk till loggor.
Länk till porträttfoton på Owen. Fotograf: Edel Photo..
Ladda ned pressmeddelandet här som pdf.

Kontakt
MOVEBYBiKE Umeå
Owen Laws
070-6099678
owen@movebybike.se
www.owenlaws.se/movebybike

MOVEBYBiKE Sverige
Johan Wedin
072-333 65 56
johan.wedin@movebybike.se
www.movebybike.se
www.facebook.com/MoveByBike
www.facebook.com/cykelbussen
www.twitter.com/MOVEBYBiKE
www.instagram.com/movebybike

MoveByBike-logo_RGB (2)

 

 

 

 

 

Foto: Laurent Mekul