Debatt med SD om sommarferiepraktik

Sverigedemokraternas länsordförande Ronny Karlsson trasslar in sig igen, i denna kommentarsdebatt i ÖP om sommarferiepraktit. Pinsamt.

http://op.se/krokom/1.2786444-livlig-debatt-om-sommarjobb

Här är mitt inlägg, som jag precis skrivit, kommer nog med först på fm nån gång:

“Det är precis som Jörgen. Blom skriver, Ronny Karlsson röstade emot medborgarförslaget, som vanligt utan att gå fram i talarstolen och berätta varför. Han sa alltså ingenting om att SD skulle vara emot att utnyttja barn, vilket är tur för honom eftersom det inte hade nåt med debatten att göra. Det är dessutom helt fel att sommarferiepraktik skulle utnyttja barn.

Sommarferiepraktik i Krokoms kommen ger 55:-/timmen för arbete inom vård och förskola, annars 50:-/timmen. detta är bra med pengar när man är så pass ung, fullt rimligt. Och alltså inget som debatterades överhuvudtaget.

Kom igen Ronny, bättre borde du kunna. Vi måste kunna vänta oss bättre av dig som ledamot i kommunfullmäktige och dessutom SDs länsordförande.”

Owen Laws
Gruppledare för Miljöpartiet de Gröna i Krokoms kommun