Svar på kränkande insändare i LT

I fredagens (10/9) LT var det ett mycket kränkande insändare mot mig i insändarbilagan som många säkert hunnit läsa, jag tror den hette “Kräver svar av Laws”. Efter ett snabbt telefonsamtal till debattredaktionen skrev jag nedanstående svar, som kom med i måndagens papperstidning (dock inte på webben, där inte heller angreppet finns att hitta). Tack för det!

I Östersunds Postens webbtidning läste jag på lördagkvällen en snarlik formulering i en kommentarstråd till en artikel. Den plockades dock ned på en gång när jag hade anmält det, tack för det också! Någon måtta får det vara på personangreppen och osakligheterna.

Svar till ”En rättvisare värld” (Länstidningen 10/9-10):

Skribenten anklagar mig för någonting som jag aldrig gjort. Jag har överhuvudtaget inte uttalat mig när det gäller barnen i särskolan i Krokoms kommun, och anser självklart inte att ”det istället vore bättre att satsa på elever som det kan bli något av”. Anklagelsen är allvarlig och alltså helt gripna ur luften. Det är mycket obehagligt när någon anonym lägger ord i min mun som jag aldrig skulle uttala.

Redan idag är Miljöpartiet med och styr Krokoms kommun tillsammans med de borgerliga partierna, och det går väldigt bra för Krokom. Vi är måna om de funktionshindrade, precis som vi försöker måna om alla i kommunen. Inga grupper ska ställas emot varandra, allra minst de allra svagaste. Så blir det också i Landstinget om Miljöpartiet får fortsatt förtroende att styra även där, då i en rödgrön majoritet.

Jag har alltid värnat om svaga, utsatta grupper, och tar väldigt illa vid mig av skribentens grundlösa påhopp. I övrigt hålla jag helt med skribenten om att ”alla barn ska ha möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sin förmåga.

Owen Laws (mp)

Kandidat i Krokoms kommun och landstinget