Norrlands första cykelåkeri kommer till Umeå

PRESSMEDDELANDE den 6 april 2016

Cykelåkeriet MOVEBYBiKE kommer till Umeå. Verksamheten finns redan i Stockholm, Malmö, Uppsala, Lund och Köpenhamn där företagets stora, el-assisterade lastcyklar blivit ett uppskattat inslag i stadsbilden. I juni intar MOVEBYBiKE Norrland och Owen Laws är taggad.

Owen

– Målsättningen är att bli Umeås populäraste åkeri, säger Owen Laws, som äger verksamheten i Umeå. Det blir nog inte så svårt. Att frakta med cykel är ju otroligt citysmart. Inget buller. Inga avgaser. Och cyklarna kommer fram överallt, vinter som sommar. MOVEBYBiKE sprider glädje – inte avgaser. Det är klockrent!

Owen Laws är inte ensam om att gilla idén. Nyligen vann Owen ett aktiebolag med 50.000 kr i ägarinsats för företagsidén, i AB Västerbottens stora tävling. Starta eget-bidraget är på plats. Så fort företaget är registrerat beställs den första  cykeln.

– Det blir Norrlands första stora lastcykel, menar Owen. Den klarar 300 kilo och rymmer 3m3, och ännu mer utan kapell. Perfekt för lite större gods och flytt av mindre kontor- och bohag, och för att kunna köra många budleverenser samtidigt. Jag siktar på att ha 3 cyklar och flera anställda till årsskiftet.

I Europa är cykellogistik en växande bransch. En EU-studie 2013 visar att hela 51% av alla privata och yrkesmässiga motoriserade godstransporter skulle kunna ske med lastcykel.

– Potentialen i Umeå tätort är ju enorm då det idag inte finns en enda stor lastcykel i Umeå. Cykellogistikbranschen är i sin linda, säger Owen Laws. Jag vill gå i bräschen för att göra Umeå till en riktig cykelstad, inte bara en stad där många cyklar. Och i en riktig cykelstad, transporteras det med lastcykel.

Backgrund
MOVEBYBiKE startades i Malmö av Johan och Nils Wedin 2012. Samma år vann företaget Malmö Stads miljöpris som Malmös grönaste åkeri. Sedan 2013 drivs MOVEBYBiKE I Stockholm av Jeppe Larsen genom Stockholms cykelåkeri. Jeppe är även grundaren av svenska Cradlenet. Förutom i Malmö drivs MOVEBYBiKE på licens. Bolaget i Umeå håller på att registreras.

Länk till cykelfoton och några på Owen i olika format och storlekar. Fotograf: Laurent Mekul.
Länk till loggor.
Länk till porträttfoton på Owen. Fotograf: Edel Photo..
Ladda ned pressmeddelandet här som pdf.

Kontakt
MOVEBYBiKE Umeå
Owen Laws
070-6099678
owen@movebybike.se
www.owenlaws.se/movebybike

MOVEBYBiKE Sverige
Johan Wedin
072-333 65 56
johan.wedin@movebybike.se
www.movebybike.se
www.facebook.com/MoveByBike
www.facebook.com/cykelbussen
www.twitter.com/MOVEBYBiKE
www.instagram.com/movebybike

MoveByBike-logo_RGB (2)

 

 

 

 

 

Foto: Laurent Mekul