Sverigedemokraternas stol står tom allt oftare

Sverigedemokraterna har ett mandat i Krokoms kommen, som innehas av Ronny Karlsson, som även är länsordförande för partiet.
Det är kommunfullmäktige idag. Ronny Karlson är inte med, inte heller någon ersättare.

Sverigedemokraterna har även beviljats insynspost i kommunstyrelsen. Detta var ett initiativ från majoriteten (C, M, MP, FP, KD) som socialdemokraterna och vänsterpartiet var emot. Men jag tycker att det var väldigt viktigt att ge SD möjlighet att vara med i KS för att de också skulle kunna ta del av den information som övriga partierna får i KS. Det är alltså inte synd om SD på något sätt i Krokom.

Jag har gått igenom KS- och KF-protokollen för att se om partiet utnyttjat sin insynspost i kommunstyrelsen, och deltagit i fullmäktigesammanträdena. Såhär ser det ut. Tänk på att efter ett val sammanträder den nya fullmäktige bara två gånger (november och december). Det nya ks sammanträder först året efter valåret:

Kommunfullmäktige:
2013: 2,5 av 6 sammanträden
2012: 5 av 6
2011: 6 av 6
2010: 2 av 2 (valår)
Summa närvaro: 15,5 av 20 sammanträden

Kommunstyrelsen:
2013: 0 av 15 sammanträden hittills
2012: 0,5 av 13
2011: 5 av 13
Summa närvaro: 5,5 av 41 sammanträden

När det gäller kommunfullmäktige så var närvaron bra fram till 2012, men under 2013 så har den varit sämre.

När det gäller kommunstyrelsen så har närvaron varit usel, vilket är märkligt då man lär sig väldigt mycket av kommunstyrelsesammanträdena. Det gäller information man får, men även ärenden som inte går vidare till KF.

Varför ställer SD upp i val, när man ändå inte avser att delta i sammanträdena?