Uppmaning till Socialdemokraterna och Centerpartiet i Krokom: Våga stödja återställande av Långforsen!

Spännande! Långforsens tillstånd kan komma att prövas. Nu har  kammarkollegiet skickat iväg sin prövningsansökan till mark- och miljödomstolen, på initiativ av Älvräddarna. Läs om det här i Länstidningen, samt här i Östersunds Posten för en fantastiskt bra historik över turerna kring Långforsen.

Miljöpartiet har hela tiden krävt att Långforsen återställs.
Jag hoppas att Centerpartiet och Socialdemokraterna i Krokom (Östersund och Åre) kan se detta som en möjlighet att ompröva sitt motstånd mot att återställa Långforsen. Snälla ni! Värdet för Krokom av en levande fors är oändligt mycket större än den el som Långforsen ger. Den motsvarar ju bara hälften av vad Offerdals vinds ganska gamla vindsnurra i Änge ger!
Tänk att få visa upp en återställd fors för omvärlden – vilken otroligt möjlighet.

Jämtkrafts ägarkommuner Östersund, Krokom, och Åre kommer att få formell möjlighet att yttra sig i denna juridiska process. Jag uppmanar alla krafter att – istället för att skälla på S och C försöka engagera de och deras yngre medlemmar i en dialog kring detta. Jag är övertygad om att dialogvägen har mycket större möjlighet att lyckas än konfrontation.