Törst

Denna klarade inte nålsögat när jag skrev den i februari, men nu känns den mindre tafatt…

Vi törstar efter kunskap
om det vi vet är sant
Vi längtar efter kärlek
men den har redan hänt
Vi bygger höga murar
för att skydda kropp och själ
Vi ger varandra allt vi har
för att slippa ta farväl.

110209
Owen Laws

 • Great article.

 • elisabeth

  Hej! jag undrar vad du menar med nålsögat är det egenkritik? mvh elisabeth Handlar det om trygghet och att vara bekväm att inte våga släppa taget?

  • Owen Laws

   Hej! Jag var inte nöjd med dikten när jag skrev den. Jo, den handlar tror jag om en (egen) oförmåga att se det som är uppenbart. Man blir introspektiv och självkritisk när ett långvarigt förhållande tar slut.

 • sv; Jo det är så sant :) men med min “vardag” menar jag att det inte kommer bli det här “Idag har jag gjort det och det och det” utan som du säger, intressanta saker inkl. tankar och funderingar. Jag hade en blogg för något år sedan som nästan bara innehöll vad som rörde sig i min hjärna och det är just det jag saknar att skriva och uttrycka mig om.

  • Owen Laws

   Lycka till med bloggen! Det är roligt att skriva, och ännu roligare när man får uppskattning för det.