Varför insynspost i kommunstyrelsen för SD?

Kommunfullmäktige i Krokoms kommun har gett Sverigedemokraterna insynspost i kommunstyrelsen. ÖP har skrivit om det här:

http://op.se/krokom/1.2789106-insynsplats-for-sd-ledde-till-storgral

Som vanligt har anonyma SD-anhängare skrivit hatfyllda kommentarer. Jag har bemött dem med en egen kommentar, som jag även klistrar in här nedan:

Jag har inget till övers för rasistiska partier som SD och deras anghängare, som annonymt spyr galla över sig. Rasism leder bara till hat, våld, rädsla och otrygghet. Hur blir samhället bättre av det?

Ändå argumenterade jag i fullmäktige för att SD skulle få insynspost i KS. För ca 12 år sedan fick Folkpartiet i Krokom insynspost i KS, det hade varit fel att särbehandla SD. De ska inte få kunna komma dragandes med att de är martyrer, inte får veta någonting. Nu har de samma möjlighet till information som alla andra partierna i Krokom.

Få se vad de går för, förra veckan lät de bli att delta i budgetkonferensen trots att de hade fått kallelse och har arvode att utnyttja. Inte särskilt ansvarsfullt.

@Undrande (signaturen på en av kommentatorerna): du har fel, men liksom de flesta SD-anhängare så bryr du nog dig inte om att kolla om det du skriver stämmer.

Kommunstyrelsesammanträden är inte automatiskt öppna för allmänheten. Och även vid offentliga nämndsammanträden, har inte allmänheten fritt yttranderätt.

Owen Laws
Gruppledare för Miljöpartiet de Gröna i Krokoms kommun