Livets mysterier

Livet har många mysterier. Till exempel: hur kommer det sig att det alltid är jag som får sätta nytt toapapper på rullen? Och varför börjar en del människor använda en ny tandkrämstube, innan den gamla är slut, och utan att kasta den gamla? Någonsin?

Ett stort mysterium som jag länge grubblat på är vad folk gör av sina använda och därmed inte rena men inte heller smutsiga kläder?

Det blir ju en del om man vill variera sig det minsta. Mina ligger i en hög på locket på korgen i badrummet där man har smutsiga kläder (vad den nu heter). En del bara låter kläder ligga i högar i sovrummet. Men ni andra?!?

 • Karin Ljungdahl

  Hej! Det heter tvättkorg o den blir lätt full. Mina “ej färdiga för tvätt” kläder hamnar på en stol, fåtöljen, här o där. Bra att ta på sig när man är hemma o strosar eller leta i högarna när det är slut på rena kläder. Problemet är ju att kläderna blir skrynkliga. Min mamma hänger upp kläder på galjar och hänger ut på vädring. Sen kan man ha dem redo o icke skrynkliga på garderobsdörr eller en egen garderob. Ett miljötips då det inte blir så att kläderna ändå åker i tvätt i onödan. Lätt att vara slarvig trots att det snarare blir mer jobb än mindre.
  Kanske man skulle skaffa en jättetoarulle så man slapp byta ideligen:)

  • Owen Laws

   Jag hörde ett radioprogram (i P1 förstås) för något år sedan, en intervju med en kvinna tror jag det var som hade jättemycket bra tips om hur man tar hand om plagg. Istället för att tvätta tror jag hon sprayade med en vinägerlösning? Något i alla fall.

   Jag har hört det där förut om att vädra kläderna och det låter helt rätt, men inte så lätt alla gånger i nyare (80-talet) hus utan balkong. Det krävs också lite grann att någon (hemmafru/karl) är hemma och passar kläderna för väder och vind. Men det är ett bra spår att följa, får se om jag kan få till något i den stilen ändå.

 • Bra att du tar tag i det här med livets verkliga mysterier! Jag har inte alla svar, dock, bara vissa aningar.
  Man låter kläderna ligga ett tag, tills de mognat tillräckligt för att åka tvättmaskin. Och angående tandkrämstuben så är det jobbigt att klämma ut det sista, men å andra sidan kan man ju inte slänga prima tandkräm, trots att man inte kommer åt den.
  Och så lever vi med omaka strumpor och kladdiga tandkrämstuber. Life is great!

  • Owen Laws

   Så är det nog med tandkrämstuben. Det gäller väl att ha förståelse för och överseende med sina närmastes svagheter. Det roliga är väl när vi kompletterar varandra – jag kan byta toarulle om du kastar de där förbaskade tandkrämstuberna!

   Men – hur gör vi när vi inte kompletterar varandra?!? Svar: köp ett större handfat!