Inget våld! Bara kärlek! Och kunskap!


Vilken superhärlig manifestationen, tack till arrangörerna för att ni fick ihop det så snabbt och bra!Helt otroligt. 300-400 personer enligt tidningarna!

Bra bevakning i massmedia, ÖP + bildextra och i onsdagsLT + bildextra, Radio Jämtland, TV4 torsdagen.

Jag kom med i både ÖPs och LTs video, det var ju kul för mig :-)

Flera personer har skrivit kommentarer på ÖPs webbsida, här är mitt svar till Nisse:

Nisse, Sverigedemokraterna protesterar inte i först hand mot invandrare, utan mot “någon”, som man kan skylla på. I Härjedalen finns det ju inga invandrare att ge sig på – därför hatar dem Samerna istället. Om alla invandrare var borta ur Sverige, skulle man ge sig på någon annan grupp. Det handlar om att hitta en yttre, svag målgrupp som man kan skylla på.

Därmed inte sagt att folk röstar på Sverigedemokraterna av samma skäl – det finns nog många skäl, och de flesta som röstat på SD är inte rasister – bara missnöjda.

Det enda demokratiska sättet att motverka rasismen och det våld rasism ALLTID leder till, är genom kärlek och kunskap och att inte vara tyst. Lär dig argumenten, bemöt dem när du hör dem, var aldrig tyst. Det är allas ansvar.

Ja, det var superhärligt att vara med på manifestationen, tack till arrangörerna för att ni fick ihop det så snabbt! Helt otroligt.Nisse, Sverigedemokraterna protesterar inte i först hand mot invandrare, utan mot “någon”, som man kan skylla på. I Härjedalen finns det ju inga invandrare att ge sig på – därför hatar dem Samerna istället.Om alla invandrare var borta ur Sverige, skulle man ge sig på någon annan grupp. Det handlar om att hitta en yttre, svag målgrupp som man kan skylla på.

Därmed inte sagt att folk röstar på Sverigedemokraterna av samma skäl – det finns nog många skäl, och de flesta som röstat på SD är inte rasister – bara missnöjda.

Det enda demokratiska sättet att motverka rasismen och det våld rasism ALLTID leder till, är genom kärlek och kunskap och att inte vara tyst. Lär dig argumenten, bemöt dem när du hör dem, var aldrig tyst. Det är allas ansvar.

 • Pingback: Ronny Karlsson ljuger | Engagemang()

 • Owen Laws

  Debatten på ÖP som jag länkat till ovan fortsätter. Nu har Ronny Karlsson, SDs länsordförande och nyvalde ledamot i kommunfullmäktige i Krokom gett sig in. Med dåliga argument.

  Såhär har jag svarat honom där:

  Ronny Karlsson är nyvald ledamot i kommunfullmäktige i Krokom, det kan vara bra att veta. Ronny är också ordförande i Jämtlandsdistriktet http://jamtland.sverigedemokraterna.se/2010/04/15/sverigedemokraternas-arsmote-2010/

  Bra att Ronny nu väljer att uttala sig, synd att han inte gjorde det i valrörelsen så väljarna fick chansen att ta ställning. De det är intressant att SD-försvararna väljer att ta upp dåliga saker som partier gjort för länge sedan, utan att förneka att man vill göra liknande saker nu. Det hör till deras debatteknik.
  En anledning till att det är viktigt att få flera folk till Krokoms kommun är att det finns ett direkt samband mellan befolkning och skatteintäkter. Ju större befolkning, desto bättre ekonomi. Krokom har lägst arbetslöshet i länet om jag minns rätt, det finns ingen risk att invandrare tar jobb från Svenskar. Tvärtom innebär pensionsavgångar att det blir brist på arbetskraft inom ALLA yrken.
  Några flera dåliga argument, Ronny?