Tomas Lönneborg har gått ur tiden

Efter en längre tids kamp med cancer avled Tomas söndagförmiddag. Inne i det sista var han optimistisk och helt klar i knoppen, men kroppen orkade inte fortsätta. Han hade påbörjat sjukgymnastik efter senaste strålbehandlingen i Umeå, fått en rullstol, och skulle få ett annat rum med lyft i taket.

Senast i fredags hade han blivit upprörd över något som Anders Fahlén hade sagt i en tidningsartikeln kring skolstriden i Ytterån. Hans dotter skulle hjälpa honom skriva en insändare nästa dag, men så blev det inte.

Tomas var ordförande för Miljöpartiet i Barn- och utbildningsnämnden i Krokoms kommun under denna mandatperiod, en mycket uppskattad och hängiven sådan. Vi är många som kommer att sakna honom djupt. Han var min vän. Han blev nästan 58 år.

Du som vill skriva något fint här och minnas Tomas får gärna göra det, det tror jag familjen och vänner skulle uppskatta. Har du foton på Tomas du skulle vilja dela med dig av, kan de mejlas till mig på denna e-postadress, så lägger jag in dem efter hand.

Negativa kommentarer kommer att tas bort, det kan ni skriva i samband med något annat inlägg.

 • Kristina Eriksson Cadji

  Det är med sorg i hjärtat som jag nu har läst att Tomas finns inte med oss längre. Jag gjorde en sökning på honom på Facebook och tänkte att det skulle vara trevligt att hitta honom där, men jag fann honom inte.. Jag gjorde en sökning på google och det första som möter mig är texten som säger att han gick bort för snart fyra år sen.. Så oerhört tråkigt! Jag gick Pitedalens Folkhögskola med honom, han gick skidlinjen och jag allmänna linjen, men vissa ämnen hade vi tillsammans. Jag minns en höstkväll, jag hälsade på några tjejer i internatet, när någon ropade Tomas Lönneborgs svarta SAAB brinner, det stämde, det var något med hans kupévärmare.. Jag har läst vidare om Tomas och ser att det gått bra för honom i livet, en duktig och snäll kille redan i ungdomen. Jag lyser frid över hans minne./ Kristina Eriksson Cadji, fd skolkamrat.

  • Aprove

  • Hej Kristina, det var fint skrivet. Jag saknar Tomas norländska lugn, saknar diskussionerna med honom, önskar att jag hade tagit mig mera tid att umgås med honom privat. Jag var så väldigt upptagen med politiken. Han har lämnat efter sig tre mycket trevliga döttrar och en fin fd fru.
   (Förlåt det konstiga svaret “Aprove” som jag nu tagit bort, jag trodde att det behövdes för att godkänna inlägget, förstod inte att det skulle komma med som svarskommentar.)

 • Owen Laws

  Torsdag den 15 oktober lades Tomas till vila. Det var en fin begravning, först i Hoppets kapell i Östersund, därefter en minnesstund i Församlingsgården i Ås. Det kändes väldigt bra att få vara med. Kapellet och församlingsgården var fulla av sörjande vänner och bekanta. Många politiker och tjänstemän också – förutom alla vänner och familjen – var med för att minnas och sörja. Många har hälsat mig att de hade velat vara med men kunde inte. Uppläsning av hälsningar och donationer tog en halv timme minst. Det var en känslosam stund. Vi är många som saknar Tomas, många som har gråtit för honom, och för vår egen förlust.

 • bjorn sandal

  En kämpe har gått bort.
  jag kommer att sakna Tomas, för hans engagemang för barnen, skolan. Engagemanget som var Tomas styrka.
  Vi möttes för några år sedan i BuZ å skolfrågor. Tomas kommer att saknas både på möten och framför allt våra små telefon kontaktet, kommer jag att sakna.
  Björn Sandal
  Östersund

 • Pingback: Om döden och sorg | Engagemang()

 • Solvig Ljusterdal

  Träffade Tomas när vi reviderade Mp länet på vårvinern och då hade jag ej träffat honom på över ett år. Då var han mycket stolt och glad över att han varit ute och åkt skidor någon kilometer. Det var för honom då mycket långt.
  Har alltid gillat Tomas både som kompis i Barn o Utbildningsnämnden och som “pritvatperson”
  Saknar dig Tomas.

  Solvig numera Östersundsbo

 • Lars-Eric Bergman

  Jag träffade Tomas sista gången i Klövsjö på BUZ, han hade då en fantastiskt positiv syn på framtiden. Första gången han och jag pratade om hans sjukdom var i Dvärsätt även då på BUZ. Jag var levertransplanterad och hade varit nära döden och han med sin sjukdom, vi fick en fantastiskt bra relation och jag kommer att sakna honom, det var en jag respekterade mycke som en mycke reko kille.

  Lars-Eric Bergman (M) ordf. BKU Strömsunds Kommun