Moderaterna avundsjuka på Miljöpartiet?

Insändare

Svar på insändare av Christer Siwertsson i Länstidningen 100210

Man blev nästan nostalgiskt av att läsa Christer Siwertssons insändare (Ordet fritt 10/2), det var nämligen länge sedan miljöpartiet anklagades för att vara ett enfrågeparti.

Men kanske Moderaternas gruppledare i landstinget har svårt att hänga med det snabba politiska tempot? Annars skulle han vara medveten om att Miljöpartiet sedan många år inte bara är det parti som har störst förtroende hos svenska väljare när det gäller miljöfrågor. Vi har också ett heltäckande program inom så gott som alla politikområden. Till skillnad från den moderatledda regeringen – som först nyligen lärt sig stava till miljön, mest värnar om de rika och vill sänka skatterna till varje pris – värnar miljöpartiet om både miljön, dagens svaga och framtida generationer! Wow, jag förstår att det kan vara svårt för Christer att ta in, men han är välkommen att besöka vår hemsida www.mp.se och fördjupa sig.

Då kan han också lätt få svar på exempelvis sin fråga om var Miljöpartiet står när det gäller den mycket populära Friårsreformen. Den introducerades 2004 på miljöpartiets initiativ och avskaffades av den moderatledda regeringen. Slår han bara på ”f”, ser han att vi vill återinföra Friår. Redan på första sidan upptäcker Christer också att Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna på riksnivå redan pratat ihop sig inom 15 olika politikområden. Det är bara att ladda ned dokumenten, dessutom kan man ta del av 35 gemensamma riksdagsmotioner.

När Christer har läst på, får han gärna återkomma med seriösa insändare där han debatterar sakfrågor, istället för att fortsätta att ifrågasätta Miljöpartiets existensberättigande genom larviga påhopp och missvisande påståenden.

Ås 2010-02-11

Owen Laws (mp)
Krokom och landstinget

Svaret publicerades i Länstidningen 101216 som Larviga moderata påhopp

Debatten fortsätter i Länstidningen, läs här.